De Tien: oefenduels van Eredivisie-clubs die je moet zien

De Tien: oefenduels van Eredivisie-clubs die je moet zien

30-06-2016 10:10
4

De clubs uit de Eredivisie staan op het punt om aan de voorbereiding te beginnen en daarbij horen natuurlijk ook oefenwedstrijden. Maar welke duels zijn het interessantst? In deze editie van De Tien: de meest aantrekkelijke oefenwedstrijden van Nederlandse clubs.

Feyenoord - Valencia
Op 23 juli speelt Feyenoord in De Kuip tegen Valencia. Het duel is de laatste krachtmeting voor de Rotterdammers voordat het nieuwe seizoen van start gaat. Valencia eindigde afgelopen seizoen weliswaar op de veertiende plaats, maar moet zeker niet worden onderschat.

Olympique Marseille - Ajax
Ajax speelt op 20 juli een oefenwedstrijd tegen Olympique Marseille in het Zuid-Franse Beziers. Het duel met Marseille is niet het enige affiche van die dag, om 15:00 uur wordt er al tegen AS Beziers uit de derde Franse divisie gespeeld.

Newcastle United - Vitesse
30 juli oefent Vitesse op St. James' Park tegen Newcastle United, waar onder andere Tim Krul, Georginio Wijnaldum en Daryl Janmaat onder contract staan. Het duel met Newcastle is de laatste krachtmeting voor Vitesse voordat de Eredivisie weer van start gaat.

FC Twente - PAOK
Op zaterdag 16 juli speelt FC Twente in Vriezenveen tegen PAOK Saloniki. De Griekse club, met onder andere Dimitar Berbatov in de gelederen, eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Griekse Superleague. Een mooie test voor het getergde Twente.

SC Heerenveen - Sociedad
SC Heerenveen speelt op zaterdag 30 juli tegen Real Sociedad een oefenwedstrijd in het Abe Lenstra Stadion. De Spanjaarden eindigden afgelopen seizoen op de negende plaats in La Liga.

Southampton - PEC Zwolle
Southampton maakt deze zomer een toer door Nederland, waarbij op 23 juli een duel met PEC Zwolle op het programma staat. Hoe houdt Southampton zich staande na het vertrek van Koeman? Naast het treffen met de Zwollenaren speelt Southampton ook tegen FC Groningen en FC Twente.

PSV - FC Porto
Op 21 en 23 juli vindt de FOX Sports Cup in het Gelredome plaats. PSV, Vitesse, FC Porto en West Bromwich Albion nemen deel aan het toernooi georganiseerd door FOX Sports. Het meest interessante affiche is PSV - FC Porto, hoe doet PSV het tegen de nummer drie van Portugal?

KAA Gent - Ajax
Ook Ajax meet zich in de voorbereiding tegen een nummer drie, namelijk KAA Gent. Bij de Belgische club zijn onder andere Moses Simon (ex-Ajax) en Sven Kums (ex-Heerenveen) actief. De wedstrijd zal op 16 juli plaatsvinden, en is voor Ajax de eerste krachtmeting met een club die op het hoogste niveau uitkomt.

FC Groningen - Southampton
Op 30 juli speelt Groningen een oefenwedstrijd tegen de oude club van Ronald Koeman. Deze oefenwedstrijd zal de terugkeer in het Noordlease Stadion betekenen voor Virgil van Dijk.

AZ - Hertha BSC
AZ speelt op 23 juli een oefenwedstrijd tegen Hertha BSC in het Victorie Stadion. Het oefenduel zal gespeeld worden op de AZ-fandag, wat betekent dat de toegang gratis is. De oefenwedstrijd was door AZ bedongen in de transferdeal van Roy Beerens naar de Duitsers.