Beenhakker doet goed woordje in Engeland: Hij is een geweldige trainer

Beenhakker doet goed woordje in Engeland: "Hij is een geweldige trainer"

29-06-2016 18:00
2

Leo Beenhakker is lovend over Ronald Koeman, die vanaf komend seizoen aan het roer staat bij Everton. De voormalig voetbaltrainer, die Koeman in zijn tijd als technisch directeur van Ajax als trainer naar Amsterdam haalde, verwacht dat de oud-trainer van Feyenoord een succesvolle periode tegemoet gaat.

Volgens Beenhakker, nu 73 jaar oud, was hij als speler al een echte leider. "Een echte teamspeler. Hij was altijd bezig met de organisatie en hij wist wat een team nodig had tijdens een wedstrijd. Hij was een verdediger, maar vooral een voetballer. Daarin dacht hij toen al als een coach. Hij wil écht voetbal spelen."

"Hij laat een team naar zijn mogelijkheden spelen. Hij speelt niet zomaar een bepaalde stijl of formatie", vervolgt Beenhakker, die onder meer bij Real Madrid, Ajax, Feyenoord en het Nederlands elftal als trainer in dienst was. "Ik ken Everton niet zo goed, maar Koeman is een geweldige trainer. Hij is heel direct, je weet wat je van hem kunt verwachten. Ik weet zeker dat hij succesvol wordt'', besluit de ervaringsdeskundige.