Kuipers mag blijven dromen van EK-finale na schifting van UEFA

Kuipers mag blijven dromen van EK-finale na schifting van UEFA

29-06-2016 13:58
11

Björn Kuipers maakt nog altijd kans op het leiden van de EK-finale. De Nederlandse scheidsrechter is aangewezen tot de 'elitegroep' van acht scheidsrechters, die nog duels mogen fluiten in de beslissende fase op het eindtoernooi in Frankrijk.

Naast Kuipers maken ook Felix Brych (Duitsland), Viktor Kassai (Hongarije), Jonas Eriksson (Zweden), Milorad Mazic (Servië), Nicola Rizzoli (Italië) Damir Skomina (Slovenië) kans om het laatste duel van het EK te fluiten. De verwachting is dat Kuipers een kwartfinale fluit, gezien het feit dat hij geen achtste finale leidde. Dit wordt later bekendgemaakt. De Duitser Brych kreeg de eerste kwartfinale van het EK tussen Polen en Portugal al toegewezen.

Mocht Kuipers daadwerkelijk erin slagen de EK-finale binnen te slepen, is het zijn derde grote finale in zijn carrière. In 2013 floot hij de Europa League-finale en het jaar daarop mocht hij de finale van de Champions League leiden. Door de afwezigheid van het Nederlands elftal op het EK, heeft de scheidsrechter sowieso een streepje voor op enkele arbiters.