Bosz spreekt transferwens bij Ajax uit: 'Eind juli hebben we die zeker'

Bosz spreekt transferwens bij Ajax uit: 'Eind juli hebben we die zeker'

29-06-2016 14:17
39

Ajax gaat zich deze zomer nog versterken met een nieuwe spits. Dat liet trainer Peter Bosz weten op zijn eerste officiële persconferentie als nieuwe trainer van de Amsterdammers.

Ajax versterkte zich al met het Colombiaanse talent Matteo Cassierra, maar gaat nog een spits halen, die de vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Arek Milik gaat worden. Bosz verwacht binnen niet al te lange tijd duidelijkheid over de invulling van die positie. "Eind juli hebben we zeker een spits", laat de coach weten tijdens het persmoment. 

Bosz sprak zich nog niet uit over wie onder zijn bewind de aanvoerder van Ajax wordt. De coach zinspeelde op het geven van de aanvoerdersband aan Davy Klaassen, die afgelopen seizoen al captain was. "Het is nog te vroeg om dat te zeggen, maar ik zou het niet raar vinden", citeert Ajaxinside de trainer, die Ajax snel wil laten wennen aan zijn manier van spelen en weet dat de eerste grote test er snel aan zit te komen: de voorronde van de Champions Leagure.

"We moeten winnen om de Champions League te behalen en dat willen we op de Ajax-manier doen. Dat is onze ambitie", aldus Bosz, die op zijn eerste persconferentie een Ajax-shirt kreeg overhandigd van algemeen directeur Edwin van der Sar, geciteerd door AjaxNetwerk.