Witsel, Pellè en Perisic: zeven EK-gangers die een toptransfer gaan maken

Witsel, Pellè en Perisic: zeven EK-gangers die een toptransfer gaan maken

29-06-2016 16:35
3

Met al die honderden scouts op de tribunes is één ding zeker: speel je tijdens het EK 2016 een aantal goede wedstrijden, dan is een lucratieve transfer binnen handbereik. De komende maanden gaat er ongetwijfeld een aantal uitblinkers profiteren van hun puike prestaties in Frankrijk. Wie zoal? VoetbalPrimeur dropt zeven namen. 

Axel Witsel (27, België & Zenit Sint-Petersburg)
Zenit-ster Witsel lijkt één van de Rode Duivels te zijn in wie bondscoach Marc Wilmots een rotsvast vertrouwen heeft. De dynamische middenvelder speelde op het EK vier duels en was één keer trefzeker. Witsel aast op een transfer naar een Europese topcompetitie. Onder meer Chelsea en AS Roma worden gelinkt aan de oud-speler van Benfica en Standard Luik. 

Elseid Hysaj (22, Albanië & SSC Napoli)
Napoli-back Hysaj maakte grote indruk tijdens de groepsfase van het EK. Niet alleen in defensief opzicht staat de jonge international zijn mannetje. Ook opbouwend levert hij een bijdrage. Wie herinnert zich niet de splijtende pass van Hysaj tijdens het duel met Zwitserland? De geniale assist van de vleugelverdediger was helaas niet aan Armando Sadiku besteed. Arsenal en Bayern München houden Hysaj in de gaten. 

https://gyazo.com/2dc81d472fda2f8435cd3f31a5303129

Graziano Pellè (30, Italië & Southampton)
Natuurlijk werd Feyenoord-held Pellè vóór het EK ook al gelinkt aan een transfer. Stoke City en een paar Chinese clubs informeerden naar de goalgetter van La Squadra Azzurra. Door zijn twee prima goals op het eindtoernooi lonkt er nu een nog veel mooiere transfer voor de dertigjarige aanvalsleider van Southampton. AC Milan, SS Lazio, AS Roma, misschien zelfs Juventus: Pellè heeft de Serie A-clubs voor het uitkiezen. 

Jonas Hector (26, Duitsland & FC Köln)
Een opvallende verschijning bij Die Mannschaft, deze Jonas Hector. De 26-jarige linkspoot is een echte laatbloeier. Vier jaar gelden brak Hector door bij FC Köln. Inmiddels heeft hij achttien interlands op zijn naam staan en ziet bondscoach Joachim Löw de linkspoot als een vaste basisklant bij de regerend wereldkampioen. Wij achten de kans klein dat Hector ook na 1 september nog in Keulen speelt. De naam van Liverpool zingt nadrukkelijk rond in de wandelgangen. 

Ragnar Sigurdsson (30, IJsland & FC Krasnodar) 
IJsland-eindbaas Sigurdsson bewees zijn vaderland én zichzelf een heel goede dienst door tijdens de achtste finale tegen Engeland (2-1 winst) één van de beste wedstrijden uit zijn carrière op de mat te leggen. Harry Kane, Jamie Vardy en Daniel Sturridge kregen geen poot aan de grond tegen de routinier van FC Krasnodar, die bovendien de belangrijke 1-1 achter Joe Hart knalde. Leicester City en Tottenham Hotspur worden nu aan Sigurdsson gelinkt

https://gyazo.com/3f26fae6b272e1c5d14468c4245cc888

Ivan Perisic (27, Kroatie & Internazionale)
Kroatië vloog na een draak van een wedstrijd tegen Portugal uit het toernooi, maar dat lag zeker niet aan Perisic. De hardwerkende vleugelaanvaller van Internazionale kan terugkijken op een prima EK. Hij was trefzeker tegen Tsjechië en schoot enkele dagen later de winnende goal binnen tijdens de clash met Spanje. De naam van de oud-speler van Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg valt inmiddels bij Liverpool, Arsenal en FC Barcelona. 

Julian Draxler (22, Duitsland & VfL Wolfsburg)
Een natuurtalent als Julian Draxler behoort op het allerhoogste niveau te spelen. Wolfsburg - de nummer acht van de Bundesliga - speelt komend seizoen géén Europees voetbal en dat kan wel eens gevolgen hebben voor de toekomst van de aanvallende middenvelder. Een jaar geleden betaalden Die Wölfe bijna veertig miljoen euro voor hem. Hoeveel zou Draxler inmiddels waard zijn? Zestig miljoen, zeventig misschien? Best een grote kans dat pak 'm beet Chelsea, Arsenal of Manchester City dat bedrag op tafel legt voor de international, die op magistrale wijze scoorde tegen Slowakije.