Ajax en Younes maken afspraak: 'nee' tegen avontuur in Rio de Janeiro

Ajax en Younes maken afspraak: 'nee' tegen avontuur in Rio de Janeiro

29-06-2016 14:54
15

Ajax kan tijdens de belangrijke wedstrijden in de voorronde van de Champions League gewoon een beroep doen op Amin Younes. De Duitse buitenspeler mag van de Amsterdammers niet aan de Olympische Spelen meedoen.

Dat heeft Peter Bosz woensdag laten weten op zijn presentatie als hoofdtrainer van Ajax. "Younes blijft hier en gaat niet naar de Olympische Spelen", aldus Bosz. Davinson Sanchez, die eerder deze maand door Ajax werd vastgelegd, maakt de Copa Libertadores nog wel af bij zijn huidige club Atlético Nacional.

Bosz toonde zich woensdag trots dat hij Frank de Boer mag opvolgen in de Arena. 'Ik ben er trots op dat ik Frank mag opvolgen. Wat hij hier heeft gepresteerd, vind ik waanzinnig. Ik heb daar veel respect voor', wordt hij door Ajax Netwerk van de persconferentie geciteerd.

De ontknoping van vorig seizoen, waarin Ajax de titel op bezoek bij De Graafschap verspeelde, bekeek Bosz vanuit Israël. "Ik volgde al het Nederlands voetbal in Israel. Je kunt met streaming alle wedstrijden zien. De half 1- en half 3-wedstrijden keken we allemaal. Deze wedstrijd hadden we opstaan in de trainerskamer, maar niet in de wetenschap dat je die club zou gaan trainen."