Van Stee over target van Ajax en PSV: 'Ook Feyenoord kan dat op tafel leggen'

Van Stee over target van Ajax en PSV: 'Ook Feyenoord kan dat op tafel leggen'

29-06-2016 15:26
1

Henk van Stee vertrekt per direct bij Zenit Sint-Petersburg, maar heeft zich in het Algemeen Dagblad nog één keer uitgesproken over een mogelijke transfer van Nicolas Lombaerts naar de Eredivisie. Zelf zal hij zo'n overstap niet meer afronden.

Lombaerts wordt gevolgd door PSV enn Ajax, maar ook Feyenoord zou de Belg volgens Van Stee kunnen betalen. "Hij wil zo graag terug naar West-Europa dat hij bereid is heel ver terug te gaan in salaris", zegt Van Stee. "Een salaris waarvan ik weet dat de Nederlandse topclubs zonder problemen op tafel kunnen leggen. Niet alleen Ajax of PSV maar ook Feyenoord. Maar Zenit verlangt wel een transfersom, want Nicolas hoeft niet weg. Dat kan voor clubs wel een probleem zijn."

Zelf vertrekt Van Stee dus per direct als technisch directeur bij de Russische club. Ook hoofd opleidingen Louis Coolen gaat weg. Het duo zoekt een nieuw avontuur. "Dat hoeft niet perse in Nederland te zijn. Ik had al tweemaal eerder besloten te stoppen bij Zenit, maar telkens haalde de clubleiding mij nog over om te blijven. Nu is het definitief", aldus Van Stee.