Van der Sar geeft Bosz twee doelstellingen mee: Helaas niet meer een gegeven

Van der Sar geeft Bosz twee doelstellingen mee: "Helaas niet meer een gegeven"

29-06-2016 16:18
18

Edwin van der Sar is zeer content dat Peter Bosz de komende jaren de nieuwe trainer van Ajax is. De directeur van de Amsterdammers sprak bij de presentatie van Bosz, die woensdagmiddag plaatsvond in Amsterdam, Ajax' ambities uit.

Zoals gewoonlijk is het behalen van het landskampioenschap doelstelling nummer één bij Ajax. "Dat is altijd zo en dat moet je als Ajax ook altijd willen uitstralen", vertelt Van der Sar op de persconferentie. "Daarnaast is er natuurlijk de ambitie om in Europa te overwinteren, het liefst op een zo hoog mogelijk podium. Tegenwoordig is het helaas niet meer een gegeven dat je via de voorrondes de Champions League behaalt, maar met zijn allen gaan we ons uiterste best doen om dat voor elkaar te krijgen", vertelt de voormalige goalie over de Europese ambities van Ajax.

Volgens Van der Sar was Bosz al tijden topkandidaat nummer één om Frank de Boer op te volgen in de hoofdstad. "Van tevoren hebben we al gekeken welke trainers kandidaat zouden zijn om De Boer op te volgen bij een eventueel vertrek. Hierbij was het belangrijk hoe deze trainers naar voetbal keken en hoe ze hun elftallen lieten spelen, en Bosz was zodoende nummer één kandidaat om De Boer op te volgen. Het is echter niet zo dat dit al een paar maanden geleden besloten was", aldus Van der Sar.