Huiberts over vraagprijs Janssen: 'Zat amper verschil tussen AZ en Feyenoord'

Huiberts over vraagprijs Janssen: 'Zat amper verschil tussen AZ en Feyenoord'

29-06-2016 18:10
63

Bij AZ gaat iedereen ervan uit dat Vincent Janssen deze zomer een klapper gaat maken op de transfermarkt. Technisch directeur Max Huiberts wil echter veel geld zien voor de spits van de Alkmaarders én het Nederlands elftal.

Hoewel Huiberts geen bedragen wil noemen, rekent AZ op een bedrag van minstens vijftien miljoen euro. Een hoge transfersom, maar de Noord-Hollanders zien niet in waarom ze genoegen zouden nemen met minder. "Ik heb er een beetje moeite mee dat er wordt geroepen dat hij 'maar een speler is van AZ'", reageert Huiberts in gesprek met Voetbal International.

"Zou hij dan meer waard zijn als hij een speler van Feyenoord was geweest? De afgelopen twee jaar zat er in puntentotaal amper verschil tussen AZ en Feyenoord. Bovendien: hij is de vaste spits van het Nederlands elftal", aldus de technisch directeur. Vooralsnog hebben alleen Tottenham Hotspur en VfL Wolfsburg gesproken met Janssen en AZ.

De pas 22-jarige spits beleefde een ongekend jaar. Hij werd met 27 goals topscorer van de Eredivisie en debuteerde voor Oranje.