Een proces waarin AZ denk ik ver voorop loopt op andere Nederlandse clubs

"Een proces waarin AZ denk ik ver voorop loopt op andere Nederlandse clubs"

29-06-2016 18:25
4

Rens van Eijden is dolblij dat hij de komende vier jaar voor AZ uit mag komen. De verdediger (28), die overkomt van NEC, merkt in Alkmaar dat de dingen een stuk groter worden aangepakt, zo onthult hij op de clubsite van de Alkmaarders.

"Iedereen heeft hier één taak en daar is-ie verantwoordelijk voor", aldus Van Eijden. "Verschillende fysio's, iemand voor de pers, verschillende mensen voor het meten van het vetpercentage en het bloedprikken. Budget-technisch is het logisch dat dit bij een club als AZ kan en bij een club als NEC wat minder. Dit is een proces waarin AZ denk ik ver voorop loopt op andere Nederlandse clubs en ook één van de redenen is waarom ik voor AZ heb gekozen."

Van Eijden kijkt de kat voorlopig nog even uit de boom in Alkmaar. "Het is even wennen aan mijn teamgenoten en zij moeten wennen aan mij. Het niveau is hoog, fouten worden direct afgestraft, dus ballen moeten beter worden ingespeeld op het juiste moment. Dat heeft logischerwijs wat tijd nodig. Ik ben zeven jaar gewend geweest aan dezelfde club."

Van Eijden is vooral benieuwd wat AZ op Europees gebied kan laten zien. "Vorig jaar heeft AZ hartstikke goed gepresteerd. De groepsfase van de Europa League bereikt en met de vierde plaats opnieuw Europees voetbal behaald. Hopelijk neemt de club die ervaring mee naar dit jaar. Als de kern bij elkaar blijft, worden we alleen maar sterker met jongens als Mats Seuntjes en ik erbij. Dan kunnen we elkaar naar een hoger niveau tillen."