Bosz wil nieuwe spits: 'Huntelaar een geweldige speler met mooi verleden hier'

Bosz wil nieuwe spits: 'Huntelaar een geweldige speler met mooi verleden hier'

29-06-2016 18:48
17

Klaas-Jan Huntelaar en Ajax. Het wordt inmiddels een soap. Komt hij nou wel of niet? Ajax-trainer Peter Bosz rekent vooralsnog nergens op, maar laat wel weten erg gecharmeerd te zijn van de 32-jarige aanvaller van Schalke 04.

"Ik wil niet eens over Huntelaar praten", vertelt Bosz aan de NOS. "Er zal een spits moeten komen. Huntelaar is een geweldige speler die een mooi verleden heeft bij de club. Maar er zijn meerdere spitsen die aantrekkelijk zijn."

Maar vooralsnog houdt Bosz rekening met Arek Milik. "We hebben nu Milik, dat is onze spits", vervolgt Bosz. "Zolang hij hier nog is, hou ik rekening met hem. Op papier is hij hier nog. Wanneer het EK straks afgelopen is en hij zijn vakantie gehad heeft, sluit hij bij ons aan."

Bosz is blij dat de Ajax-selectie zo goed als heel gebleven is. "Ik ben allereerst blij dat er weinig weg is gegaan. Ze hebben bewezen dat ze goede voetballers zijn. Daar begint het mee. Het zal voor mij ook zaak zijn om de jongens goed te leren kennen. Ik ken er natuurlijk al een hoop, omdat ik er tegen gespeeld heb. Dat zijn we nu aan het doen. Ik ben vooral aan het observeren. Hoe steken die jongens nou echt in elkaar?"