Adriaanse voorspelt: 'Bang dat de opvolger van Hodgson hem niet meer kiest'

Adriaanse voorspelt: 'Bang dat de opvolger van Hodgson hem niet meer kiest'

29-06-2016 19:16
7

Het einde van Wayne Rooney bij Engeland is nabij. Dat concludeert Co Adriaanse na de uitschakeling van de Engelsen in de achtste finale van het EK. Hij zag dat de Three Lions nauwelijks kansen wisten te creëren tegen IJsland (1-2).

Adriaanse heeft lof voor de IJslanders, die de deur achterin potdicht hielden. "Het vraagt veel samenwerking, concentratie en tactisch inzicht. En je moet er de spelers voor hebben", zei de trainer en huidig analyticus bij Studio France. De nederlaag is echter vooral te wijten aan de Engelsen zelf. "Het team was totaal niet ingespeeld. Er was voorin geen communicatie, veel schoten van afstand, geen creativiteit. En daardoor werden ze steeds wanhopiger."

Volgens Adriaanse was Rooney de personificatie van de Engelse ellende. "Bondscoach Hodgson brengt alleen maar spitsen in en nog meer spitsen, maar hij handhaaft Rooney op het middenveld. In de tweede helft werden de ruimtes steeds groter, kreeg hij heel veel mensen voor zich en moest hij dus veel looparbeid verrichten." En daar ligt niet de kracht van de aanvoerder.

"Je zag dat hij vermoeid raakte, de ballen sprongen van zijn voet, hij kon het fysiek niet volhouden", aldus Adriaanse. "Op een gegeven moment gaf hij het zelf op. Hij wandelde en liet met zijn lichaamstaal niets meer zien. Ik ben bang dat de opvolger van Hodgson hem niet meer kiest."