Kritiek op Milik na gemiste kansen op EK: Ik weet dat ik kan scoren

Kritiek op Milik na gemiste kansen op EK: "Ik weet dat ik kan scoren"

29-06-2016 19:33
27

Arek Milik houdt het hoofd koel in aanloop naar de wedstrijd tussen Polen en Portugal in de kwartfinale van het EK donderdag. De Ajax-spits laat zich niet afleiden door de kritiek, vertelde hij woensdag op de persconferentie.

Milik, die in de groepsfase één doelpunt maakte en een assist leverde, miste zaterdag in de achtste finale tegen Zwitserland twee grote kansen. "Ik blijf kalm. Ik weet dat ik kan scoren. Het maakt me niet uit wat er op internet gezegd wordt. Ik doe gewoon mijn best op het veld en voer de tactiek van de coach uit. De volgende wedstrijd is een nieuw hoofdstuk", wordt hij geciteerd door het ANP.

Polen overleefde voor het eerst de groepsfase op een EK en kan zich nu plaatsen voor de laatste vier. Ook dat levert geen extra spanning op, beweert Milik. "We voelen geen extra druk. We willen elke wedstrijd ons best doen en dat zal donderdag ook zo zijn." Behalve de Ajacied is ook zijn aanvalspartner Robert Lewandowski nog niet echt op schot. De sterspeler scoorde nog niet.

De Poolse bondscoach Adam Nawalka herhaalde echter dat hij tevreden is over Lewandowski. "Hij is de beste nummer 9 van de wereld. Hij is zeer belangrijk voor onze ploeg. Hij is in goede vorm. Laten we hopen dat hij donderdag weer belangrijk voor ons kan zijn." Over zijn opstelling liet Nawalka nog niets los.