'Chelsea ziet af van peperdure Belg en verschuift aandacht naar landskampioen'

'Chelsea ziet af van peperdure Belg en verschuift aandacht naar landskampioen'

29-06-2016 20:01
2

In de zoektocht naar een controleur kijkt Chelsea naar N'Golo Kanté. De Fransman van Leicester City laat na een geweldig jaar in de Premier League, ook tijdens het EK 2016 zijn klasse zien en Chelsea hoopt hem aan te trekken.

Volgens The Standard is de Londense topclub het wachten op Radja Nainggolan zat. Al enkele maanden zitten The Blues achter de Belg van AS Roma aan, maar tot een transfer is het nog niet gekomen. De Romeinen willen het onderste uit de kan halen en zijn niet happig op een transfer. Roma schijnt meer dan veertig miljoen euro te willen voor haar goudhaantje, terwijl Chelsea niet verder wil gaan dan dertig miljoen euro.

Zodoende is de aandacht verschoven naar de 25-jarige middenvelder van de Engelse landskamioen. Chelsea wil Kanté met een flink salaris lokken: volgens het Engelse medium ligt er een contract voor vijf jaar klaar en kan hij zo’n negentigduizend euro per week gaan verdienen. Kanté is in elk geval qua transfersom een stuk goedkoper: in het contract staat een afkoopsom van 25 miljoen euro.