Van Stee stopt in Rusland en heeft wens: 'Geef mij zo'n elftal'

Van Stee stopt in Rusland en heeft wens: 'Geef mij zo'n elftal'

29-06-2016 21:41
10

Henk van Stee stopt als technisch directeur van Zenit Sint-Petersburg. De Nederlander heeft er zeven jaar op zitten in Rusland, maar is toe aan een nieuwe uitdaging.

Van Stee keert het liefst terug in Nederland, zo laat hij weten in gesprek met RTV Rijnmond. "Een functie op zich is helemaal niet belangrijk,'' vertelt de directeur. ''Het is veel belangrijker om in een heel leuk team te werken. Met een club met ambitie een bepaald doel nastreven: dat is eigenlijk wat ik graag wil."

Als geboren Rotterdammer zou hij het liefst in die stad aan de slag gaan. Van Stee werkte in het verleden eerder voor Sparta, Feyenoord en Excelsior. "'Het zou ideaal zijn als ik in Rotterdam zou kunnen werken. Maar er moet dan wel een functie open zijn. Je moet geen functie gaan creëren." 

Van Stee staat ervoor open om met jeugdelftallen te werken. "Geef mij een elftal van onder negen jaar en laat me tien jaar met die groep werken. Je hoort en leest zoveel over wat er niet goed gaat in Nederland. Nu hebben we weer geen winnaars meer. Elke week is het wel iets anders, maar niemand heeft het plan voor hoe het anders moet. Na dertig jaar in allerlei functies heb ik daar wel hele leuke ideeën over."