Problemen voor Nederlander bij Galatasaray: 'Dan ga ik naar de FIFA'

Problemen voor Nederlander bij Galatasaray: 'Dan ga ik naar de FIFA'

29-06-2016 22:20
17

Ryan Donk heeft het allesbehalve naar zijn zin bij Galatasaray. De Nederlander heeft nog salaris tegoed van de Turkse club en om dat ook daadwerkelijk te ontvangen, stapt Donk mogelijk naar de FIFA. 

Donk wil zijn tot medio 2018 lopende contract niet ontbinden. "Het gaat wel om veel geld", zo laat Donk weten aan de Turkse pers. "Ik heb het tijdens het afgelopen halfjaar naar mijn zin gehad, maar het is anders gelopen dan ik had gedacht. Na een aantal wedstrijden werd ik uitgefloten en nu willen ze ook mijn contract ontbinden. Ik ga nergens heen en wil mijn salaris van de afgelopen maanden. Als ik mijn geld niet ontvang, dan stap ik naar de FIFA."

Donk speelde in Nederland voor RKC Waalwijk en AZ. In 2008 vertrok de verdediger op huurbasis naar West Bromwich Albion, om na één seizoen weer terug te komen bij AZ. Vervolgens werd Donk verkocht aan Club Brugge, om daar na vier jaar weer te vertrekken. Kasimpasa werd zijn nieuwe club. Na drie seizoenen vertrok Donk weer bij Kasimpasa en tekende hij tot medio 2018 bij Galatasaray.