Bale: 'Daarom is dit de grootste wedstrijd, het is nu onze tijd om te shinen'

Bale: 'Daarom is dit de grootste wedstrijd, het is nu onze tijd om te shinen'

29-06-2016 22:28
6

De tweede kwartfinale van het EK in Frankrijk wordt een interessant duel: Wales - België. Beide landen troffen elkaar ook al in de kwalificatieperiode. Vorig jaar waren de Welshmen met 1-0 te sterk voor De Rode Duivels. 

Die zege gaf Wales het vertrouwen voor het EK, zo stelt Gareth Bale, sterspeler van Wales. "Na die avond beseften we dat we mee konden met grote landen als België", vertelde de aanvaller op een persmoment. "We zijn de wedstrijden daarna in hetzelfde systeem blijven voetballen en hebben zo aan ons eigen spel kunnen schaven. Het eerste duel met België (de return eindigde in 0-0, red.) was voor ons een soort ommekeer."

Op 12 juni vorig jaar maakte Bale het enige doelpunt voor Wales tegen België. "Het was op dat moment mijn meest belangrijke doelpunt ooit in het shirt van Wales. Vanaf dat moment zijn we erin gaan geloven dat we ook grote landen kunnen verslaan." Mocht Wales winnen van België, dan staat het land in de halve finale. "Daarom is dit misschien wel de grootste wedstrijd ooit in de geschiedenis van het Welshe voetbal. Het is nu onze tijd om te shinen. We zijn erg trots dat we nu al zo ver zijn gekomen, maar we willen meer."