'Ajax krijgt 'eigen Rummenigge': Die vergelijking is voor andermans rekening

'Ajax krijgt 'eigen Rummenigge': "Die vergelijking is voor andermans rekening"

30-06-2016 07:30
8

Edwin van der Sar gaat vanaf december aan de slag als algemeen directeur van Ajax. Hij volgt, zoals in september 2015 al werd bekendgemaakt, Dolf Collee op. Momenteel is de oud-doelman nog actief als directeur marketing in de Arena.

Van der Sar zal in eenzelfde rol als Karl-Heinz Rummenigge bij Bayern München opereren. "Die vergelijking is voor andermans rekening", reageert Collee, die Ajax op organisatorisch vlak in de steigers aan het zetten is, in De Telegraaf. "Maar ik ben nu aan het kijken hoe we Edwin inderdaad optimaal in zijn kracht kunnen benutten."

"Het is duidelijk dat iedereen zo zijn sterke punten heeft en die moet benutten. Ook na het vertrek van Dolf moet er een team zitten van directieleden die complementair aan elkaar zijn", stelt Van der Sar. Het gerucht dat Louis van Gaal is benaderd, wordt ontkracht. Wel is duidelijk dat er een nieuwe directeur naast de 130-voudig international komt te staan. "De toekomstige rol van Edwin houdt wel een verschuiving in de directie in”, beaamt Collee.

"Zonder daar al een precieze profielschets van de nieuwe directeur naast Edwin, Jeroen Slop en Marc Overmars aan te hangen, zet ik mijn gedachten over het ideale plaatje wel op papier. Als dat plan af is, zal ik het doornemen met Edwin, want die moet zich goed voelen bij de nieuwe situatie. En uiteindelijk gaat het naar de raad van commissarissen, die over de nieuwe directeur gaat", besluit de oud-bankier.