Tijd dringt voor Bosz: 'Spelers uit de Ajax-opleiding zijn daar al bekend mee'

Tijd dringt voor Bosz: 'Spelers uit de Ajax-opleiding zijn daar al bekend mee'

30-06-2016 08:40
7

Peter Bosz krijgt weinig tijd om zijn spelopvattingen over te brengen op de spelers van Ajax. Over een maand wacht immers al de cruciale dubbele ontmoeting in de derde voorronde van de Champions League.

"Die wedstrijden moeten we er staan. En natuurlijk zal er dan druk zijn, maar dat hoort bij een club als Ajax. Dat spreekt mij aan, maakt het werk nog interessanter", erkent Bosz in gesprek met De Telegraaf. De oefenmeester staat spectaculair aanvallend voetbal voor. Ook de 'vijfsecondenregel', waarin zijn ploegen de bal zo snel mogelijk moeten veroveren, is een stokpaardje van hem.

Veel tijd om die speelwijze er in te slijpen is er niet. "Maar het voordeel is dat spelers uit de Ajax-opleiding al met deze manier van spelen bekend zijn. Dan gaat het vooral nog om details. Ik kan me de komende weken pas echt een beeld vormen met wat voor spelers, met wat voor karakters ik werk. Daarna zal ik me pas echt laten gelden", aldus Bosz, die vooralsnog dus veel observeert.

Bij Vitesse kostte het Bosz de nodige tijd om iedereen achter zijn speelwijze te krijgen. "Ik heb hier het gevoel dat dat minder hoeft. Veel jongens zijn deze manier van spelen al gewend. We moeten succesvol zijn, maar wel op een aantrekkelijke manier. Ik ben er heilig van overtuigd dat die combinatie mogelijk is. Al zullen we hard moeten werken om het snel onder de knie te krijgen."