Fledderus vol ongeloof over EK-ganger: 'Hij leek er weinig van te begrijpen'

Fledderus vol ongeloof over EK-ganger: 'Hij leek er weinig van te begrijpen'

30-06-2016 10:07
6

Danilo is anno 2016 een gewaardeerde basiskracht bij de nationale ploeg van Portugal. Vier jaar geleden was de controleur op huurbasis actief bij Roda JC. Toenmalig teamgenoot Mark-Jan Fledderus is verrast over de stormachtige ontwikkeling van de 24-jarige Danilo. 

"Eerlijk gezegd was ik hem een beetje vergeten", vertelt de routinier - tegenwoordig contractspeler van Heracles Almelo - aan Voetbal International. "Vooral omdat hij niet bepaald een onuitwisbare indruk had achtergelaten. Fysiek was Danilo heel goed, maar voetballend had hij in Nederland best wat moeite."

"Tactisch leek hij er weinig van te begrijpen; acties voerde hij te laat uit of hij ging domweg in de fout. Al kwam dat denk ik vooral door de taalbarrière", vervolgt Fledderus. "Als controlerende middenvelder moet je veel communiceren met de middenvelders voor je en verdedigers achter je. Volgens mij had de 
trainer hem de laatste duels van het seizoen maar centraal achterin gezet…"

Danilo speelt tegenwoordig bij FC Porto. De verdedigende middenvelder, die het donderdagavond met Portugal opneemt tegen Polen, zou volgens Britse media in de belangstelling staan van onder meer Arsenal.