Ajax stuurt talentvolle verdediger voor één seizoen naar Rotterdam

Ajax stuurt talentvolle verdediger voor één seizoen naar Rotterdam

30-06-2016 10:13
6

Ajax verhuurt Leeroy Owusu (19) komend seizoen aan eredivisionist Excelsior. Owusu kwam de afgelopen seizoenen met Jong Ajax uit in de Jupiler League.

Tot en met het einde van het komende seizoen zal Owusu in actie komen voor Excelsior, zo meldden Ajax en Excelsior. Bij de Rotterdammers hoopt Owusu minuten te gaan maken op het hoogste niveau van Nederland. De jonge verdediger heeft bij Ajax een contract tot de zomer van 2019. 

"De twee seizoenen met Jong Ajax in de Jupiler League waren zeer leerzaam", reageert Owusu op de website van Excelsior op zijn transfer. "Met allemaal jonge jongens, die heel gretig waren. We misten alleen ervaring en dat is iets wat Excelsior wel heeft. Ik ben ook wel toe aan deze stap. Ik wil heel graag ervaring opdoen in de Eredivisie."

Bijna twee jaar geleden maakte Owusu zijn debuut voor de beloften van Ajax. Hij kwam toen in actie tijdens de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Telstar. Tot dusver kwam hij tot 59 wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij één keer het net wist te vinden. Owusu speelde voor verschillende jeugdteams van het Nederlands elftal. Momenteel valt hij in de leeftijdscategorie van Oranje onder 20.