In het kort: Helmond Sport haalt weer routinier terug, geen doping op EK

In het kort: Helmond Sport haalt weer routinier terug, geen doping op EK

30-06-2016 23:56
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Geen doping op EK
Het EK in Frankrijk blijft vooralsnog vrij van dopinggevallen. Alle 1818 uitgevoerde tests zijn negatief uitgevallen, meldt de UEFA donderdag. De 24 deelnemende landen zijn gedurende het eindtoernooi bezocht en gecontroleerd door antidopingbureaus, maar die hebben niets gevonden. Elke wedstrijd moeten twee spelers van beide teams na afloop langs bij de dopingcontroleurs, waarbij wordt gekeken naar urine en bloed.

Weer routinier naar Helmond
Helmond Sport heeft zich donderdag versterkt met Marc Höcher. Na de 33-jarige Robert Braber is hij de tweede routinier die terugkeert bij zijn oude club. Höcher (32) stond eerder van 2007 tot 2011 onder contract in Helmond. Hij ondertekende donderdag een tweejarig contract. Höcher kwam de laatste jaren uit voor ADO Den Haag, Willem II, Roda JC en het Duitse Rot-Weiss Erfurt.

Bondscoach Rusland levert contract in
Hij kondigde het al aan na de uitschakeling op het EK en nu is het definitief: Leonid Slutsky is opgestapt als bondscoach van Rusland. Op het eindtoernooi in Frankrijk slaagde de organisator van het WK 2018 er niet in om zich te plaatsen voor de achtste finales. Guus Hiddink wordt sinds het dramatisch verlopen EK gelinkt aan een mogelijke technisch functie bij de Russische voetbalbond. 

Oefenduel van PSV gaat niet door
Het oefenduel van PSV op vrijdag 8 juli met Queens Park Rangers op het terrein van het Gelderse RKSV Driel gaat definitief niet door. Burgemeester Toon van Asseldonk van de gemeente Overbetuwe heeft donderdag besloten een streep te zetten door de oefenpot melden Omroep Brabant en Omroep Gelderland. Zowel de politie als de gemeente heeft sterke aanwijzingen dat de wedstrijd verstoord wordt, aldus Omroep Gelderland.

Tsjechië zoekt nieuwe bondscoach
Pavel Vrba vertrekt als bondscoach van Tsjechie. Hij gaat aan de slag bij het Russische Anzhi Makhachkala, meldt de Tsjechische voetbalbond via de officiële kanalen. De 52-jarige trainer loodste Tsjechië in de kwalificatiegroep met onder meer Nederland naar het EK, maar kon in Frankrijk geen potten breken. De groepsfase was het eindstation.

Heracles verlengt contract
Heracles Almelo heeft het contract van Joey Pelupessy verlengd. De 23-jarige middenvelder ondertekende een tweejarig contract waardoor hij vastligt tot medio 2018. "Hij is een belangrijke speler voor ons geworden, zowel op- als buiten het veld", zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma op de website van Heracles.

NEC doet nieuw bod op stadion
NEC heeft een nieuwe poging gedaan om het Goffertstadion te kopen van de gemeente. Wethouder Renske Helmer heeft dat bevestigd tegenover De Gelderlander. Over de hoogte van het bord, worden geen mededelingen gedaan. Vorig jaar deed de club met een te laag bod tevergeefs een poging.

Succes Polen levert Ajax tonnen op
Arek Milik brengt met zijn nationale elftal geld in het laatje bij Ajax. De UEFA geeft clubs die spelers afleveren aan het nationale elftal een vergoeding voor de gespeelde wedstrijden. Volgens de bedragen van het EK 2012 zou Ajax van de UEFA inmiddels al zo'n twee ton hebben ontvangen voor de diensten van Milik. Dat bedrag kan echter nog behoorlijk oplopen: donderdagavond strijdt Polen met Portugal om een plek in de halve finale.

Liverpool laat Sinclair gaan
Jerome Sinclair verlaat Liverpool, zo meldt de club donderdagochtend. De negentienjarige aanvaller vervolgt zijn carrière bij Watford, nadat hij niet kon doorbreken bij Liverpool. Watford betaalt geen transfersom, omdat het contract van de Engelsman afliep. Wel maakt de club een opleidingsvergoeding over naar The Reds.