'Feyenoorder' koestert warme gevoelens voor PSV: Verdomd moeilijke keuze

'Feyenoorder' koestert warme gevoelens voor PSV: "Verdomd moeilijke keuze"

30-06-2016 12:37
40

Henk Fraser vertrok na interne onenigheid in 2007 als jeugdtrainer bij Feyenoord. Uiteindelijk is Fraser blij met zijn vertrek, maar hij is het er bijna tien jaar later nog steeds niet mee eens.

Van ruzie is echter geen sprake. "Nee, zo zie ik dat niet. Bij Feyenoord moest ik na acht prima jaren weg omdat hoofd jeugdopleiding Stanley Brard het niet meer in me zag zitten. Zo loopt het nou eenmaal, al ben ik het er nog steeds niet mee eens. Ik moet hem zelfs dankbaar zijn, zonder hem had ik deze carrière misschien niet gehad", zegt Fraser in gesprek met Voetbal International.

Na een periode als assistent-trainer bij ADO Den Haag ging Fraser als jeugdtrainer aan de slag bij PSV. "Ik had een jaar de leiding over de B1, daarna een jaar de A1. Fantastische tijd, met jongens als Memphis Depay en Jurgen Locadia. Allemaal leuke gasten. Ik zal eerlijk zijn: ik ben absoluut Feyenoorder, geen twijfel over mogelijk."

"Maar als ik nu de keuze zou moeten maken tussen het werken in de jeugd van Feyenoord of het werken in de jeugd van PSV... Ik zeg je, dat zou een verdomd moeilijke keuze zijn. De mogelijkheden, de faciliteiten, de werksfeer; door dat alles heb ik warme gevoelens gekregen voor PSV", erkent de oefenmeester.