Transferperikelen bij Rode Duivels: 'Twee spelers zijn elk apart naar mij gekomen'

Transferperikelen bij Rode Duivels: 'Twee spelers zijn elk apart naar mij gekomen'

30-06-2016 14:09
1

De Rode Duivels leven toe naar de EK-kwartfinale van vrijdag tegen Wales en doen dat in transfersferen. Bondscoach Marc Wilmots vindt het geen probleem dat het veel over transfer gaat.

Michy Batshuayi (Chelsea) en Thomas Meunier (Paris Saint-Germain) worden sterk gelinkt aan een zomerse overstap. Wat Wilmots daar van vindt? "Top", citeert Het Laatste Nieuws hem. "Michy en Thomas worden beloond voor hun goede werk. Moeten we daar niet blij om zijn? Dinsdag gaf ik de spelers eindelijk eens een middagje vrij. Ze konden van alles doen - een keertje iets anders gaan eten, bijvoorbeeld."

"Twee spelers (lees Batshuayi en Meunier, red) zijn in de loop van de middag elk apart naar mij gekomen, met de vraag om een gesprek. Ik heb geantwoord: 'Maar natuurlijk, jongen, wat is er?' Zij vroegen mij of ze enkele problemen mochten regelen. Ik heb niet getwijfeld. Op die manier konden ze hun hoofd vrijmaken. Had ik geweigerd, dan zouden die spelers alleen maar voortdurend aan de telefoon hangen. Welnu, beide spelers hebben vooruitgang geboekt in hun transferdossier. Top", is de luchtige reactie van Wilmots.