Update: Wilmots bevestigt: EK zit erop voor pechvogel Vertonghen

Update: Wilmots bevestigt: EK zit erop voor pechvogel Vertonghen

30-06-2016 18:53
32

De Rode Duivels moeten het vrijdagavond tegen Wales mogelijk zonder Jan Vertonghen doen. De verdediger zou op de training van donderdag geblesseerd geraakt zijn. Een streep door de rekening van de Belgen en bondscoach Marc Wilmots.

Journalist Thierry Luthers van de RTBF meldt dat Vertonghen geblesseerd is geraakt. De blessure zou hij opgelopen hebben op de training van donderdag. Volgens Het Nieuwsblad gaat het om een enkelblessure. De wedstrijd tegen Wales komt mogelijk in het gedrang. Een grote klap voor de Rode Duivels.

Vertonghen is de vaste linksback bij de Rode Duivels. Wilmots moet dus gaan puzzelen. Tegen Wales kan hij ook al geen beroep doen op Thomas Vermaelen, die de wedstrijd geschorst moet uitzitten. Mogelijk komen daardoor Jason Denayer en Jordan Lukaku in de basiself terecht. Beide spelers hebben op dit EK echter nog geen enkele minuut gespeeld.

Update 16.27: Het Nieuwsblad meldt inmiddels dat de enkelblessure van Vertonghen behoorlijk pittig is. De verdediger van België en Tottenham Hotspur is waarschijnlijk vier maanden uit de roulatie. Dat betekent dat het EK er voor hem sowieso op zit en dat de voormalig Ajacied ook de eerste maanden van het niet Premier League-seizoen zal missen. 

Update 18.53: Wilmots heeft inmiddels bevestigd dat Vertonghen inderdaad niet meer in actie komt op het EK. "Het ongeluk gebeurde in de allerlaatste minuut van de training. De linkervoet van Jan is in de grond blijven haken en zijn enkel draaide rond. Er zijn twee ligamenten gescheurd", tekent de NOS op uit de mond van de oefenmeester. Vertonghen zal geen vier maanden, maar zes á acht weken uit de roulatie zijn.