Mislukte Bosz-aankoop krijgt tweede kans: Ik wil zoveel mogelijk spelen

Mislukte Bosz-aankoop krijgt tweede kans: "Ik wil zoveel mogelijk spelen"

30-06-2016 16:17
4

Abiola Dauda gaat voor zijn tweede kans bij Vitesse. De Nigeriaanse spits kwam in juli 2014 naar Arnhem, maar dwong geen basisplaats af onder toenmalig trainer Peter Bosz en werd de afgelopen maanden verhuurd aan het Schotse Heart of Midlothian. Nu is hij terug in de Gelredome. 

Henk Fraser wil de 28-jarige aanvaller graag persoonlijk beoordelen. "Het is mooi om terug te zijn bij deze jongens. Het is ongeveer dezelfde groep als toen ik vertrok, alleen de trainer en een paar jonge jongens die zijn doorgeschoven zijn nieuw voor mij", vertelt Dauda donderdag aan Omroep Gelderland. 

Wedden

Meer odds

"Ik heb Fraser nog niet persoonlijk gesproken en ik weet ook niet of ik de eerste spits wordt. Dat is namelijk een beslissing van de trainer. Het enige wat ik kan doen is mijzelf bewijzen, ik wil zoveel mogelijk spelen en hopelijk laat ik dan genoeg indruk achter."

Zaterdag staat voor Vitesse en Dauda het oefenduel met Shaktar Donetsk op het programma. "Het is leuk om weer wedstrijden te spelen, ik ga nu proberen met elke minuut die ik krijg mezelf te bewijzen."