'Assaidi verkiest riant salaris in woestijn boven terugkeer naar Eredivisie'

'Assaidi verkiest riant salaris in woestijn boven terugkeer naar Eredivisie'

30-06-2016 16:35
19

De berichten over een terugkeer van Oussama Assaidi naar de Eredivisie blijven vaag. FC Utrecht zou werk maken van de 27-jarige aanvaller van Al-Ahli (Dubai), maar de Marokkaan wil helemaal niet vertrekken uit de woestijn.

Althans, dat meldt Mountakhab.net. Assaidi heeft in de Verenigde Arabische Emiraten nog een contract voor twee jaar en volgens de Marokkaanse site wil de voormalige speler van sc Heerenveen blijven genieten van zijn riante salaris. Het is de voornaamste reden dat Assaidi niet wil vertrekken bij Al-Ahli.

Al-Ahli wil wel van de international af. Ook een verhuur behoort tot de mogelijkheden. Berichten uit het Midden-Oosten zeggen dat Utrecht belangstelling heeft voor Assaidi. De Domstedelingen zouden in hem de opvolger zien van Nacer Barazite, die op zijn beurt voor een transfer naar het Midden-Oosten staat.

Assaidi kwam in Nederland eerder uit voor Heerenveen, De Graafschap en Almere City (toen FC Omniworld). Hij vertrok in 2012 voor ruim drie miljoen euro naar Liverpool, maar kon daar nooit doorbreken. Na twee verhuurperiodes aan Stoke City vertrok Assaidi anderhalf jaar geleden definitief naar Al-Ahli.