Update: Manchester bevestigt komst Ibrahimovic met video

Update: Manchester bevestigt komst Ibrahimovic met video

01-07-2016 18:46
35

Het is officieel: Zlatan Ibrahimovic maakt de overstap naar Manchester United. Via zijn eigen Instagram-account kondigt de Zweedse vedette donderdagmiddag aan dat hij gaat tekenen op Old Trafford. 'Mijn volgende bestemming is Manchester United', aldus de spits. 

De overstap van Ibrahimovic naar Manchester zat al even in de pijplijn. Al wekenlang gonsde het gerucht dat de oud-speler van onder meer Ajax, FC Barcelona, Juventus en AC Milan aan de slag zou gaan op Old Trafford. Manchester United zelf heeft de deal nog niet bevestigd. Verwacht wordt dat Ibrahimovic (34) voor één jaar tekent bij de club van kersvers manager José Mourinho, met wie hij voorheen succesvol samenwerkte bij Internazionale. 

Afgelopen vier jaar speelde Ibrahimovic voor Paris Saint-Germain. Met de Franse topclub werd hij vier keer kampioen. Deze zomer liep zijn contract af. De Zweed besloot transfervrij te vertrekken. Met zijn vaderland kende de goalgetter een mislukt EK. In een groep met België, Italië en Ierland slaagden de Scandinaviërs er niet in om zich te kwalificeren voor de achtste finales. Ibrahimovic kondigde reeds het einde van zijn interlandcarrière aan.

Update 1 juli, 18.46 uur
Een dag nadat Zlatan Ibrahimovic zijn transfer naar Manchester United bekendmaakte, heeft de Engelse club de komst van de Zweed zelf ook aangekondigd met een filmpje: 'It's Zlatan time'

  

Lees ook: Het nieuwe United: 4-2-3-1 met Zlatan als speerpunt, Nederlanders de klos

 

Time to let the world know. My next destination is @manchesterunited #iamcoming

Een foto die is geplaatst door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op