Update: 'Nederlandse controleur tekent vierjarig contract bij Middlesbrough'

Update: 'Nederlandse controleur tekent vierjarig contract bij Middlesbrough'

03-07-2016 08:23
3

Middlesbrough hoopt deze week de transfer van Marten de Roon af te ronden. Volgens Britse media is een delegatie van de Premier League-promovendus deze week naar Italië afgereisd om de overstap van de Nederlandse controleur rond te krijgen. 

Volgens Gazzette Live is Middlesbrough er met Atalanta Bergamo inmiddels zo goed als uit over een transfersom van ongeveer veertien miljoen euro. Vrijdag is het de beurt aan De Roon zelf. De verwachting is dat de 25-jarige middenvelder dan het vliegtuig pakt om in Noord-Engeland te onderhandelen over een contract. 

Als de transfer van De Roon deze week inderdaad wordt afgerond, betekent dat goed nieuws voor zowel sc Heerenveen, Sparta als Feyenoord. De drie Eredivisie-clubs incasseren een (klein) deel van de transfersom die Atalanta bij mag schrijven. Een jaar geleden betaalde de Serie A-club ongeveer één miljoen euro aan Heerenveen voor de komst van de controleur. 

Middlesbrough versterkte zich onlangs al met Ajax-aanvaller Viktor Fischer. Ook een nieuwe keeper staat hoog op de verlanglijst van manager Aitor Karanka. Tim Krul (Newcastle United) wordt door Engelse media in verband gebracht met The Boro. 

Update 3/7 08.23: Gazzette Live meldt inmiddels dat De Roon het met Middlesbrough eens is geworden over een vierjarig contract. Waarschijnlijk wordt de controleur maandag gepresenteerd in Noord-Engeland. Atalanta ontvangt zoals gezegd ongeveer veertien miljoen euro voor de rechtspoot.