'Ajax ziet Van der Hoorn in vliegtuig stappen voor afwikkeling van transfer'

'Ajax ziet Van der Hoorn in vliegtuig stappen voor afwikkeling van transfer'

30-06-2016 22:18
23

Mike van der Hoorn heeft zo goed als zeker zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Ajax. De verdediger stapt vrijdagochtend in het vliegtuig naar Wales voor onderhandelingen met Swansea City.

Dat meldt De Telegraaf. Van der Hoorn reist samen met zijn zaakwaarnemers af naar Swansea, dat al een tijdje voor de verdediger in de markt is. In Amsterdam staat het licht op groen voor een vertrek van Van der Hoorn, nadat de twee clubs volgens de BBC overeenstemming bereikten over de transfersom. Die ligt rond de 2,5 miljoen euro.

De verwachting is dat Van der Hoorn, wiens Ajax-contract nog één jaar doorloopt, op korte termijn wordt gepresenteerd in Wales. De partijen moeten het alleen nog eens worden over de contractduur. "Dat gaat snel gebeuren. Het zit eraan te komen. Normaal gesproken komt het goed", liet zaakwaarnemer Patrick van Diemen al optekenen bij FOX Sports.

Van der Hoorn (23) maakte in 2013 de overstap van FC Utrecht naar Ajax, dat tegen de vier miljoen euro voor hem op tafel legde. Afgelopen seizoen kwam de verdediger vijftien keer (één doelpunt) in actie in de Eredivisie. In dienst van Ajax kon Van der Hoorn nooit echt zijn stempel drukken.