Spanje moet op zoek naar nieuwe bondscoach na nieuw debacle

Spanje moet op zoek naar nieuwe bondscoach na nieuw debacle

30-06-2016 22:50
3

Vicente Del Bosque treedt af als bondscoach van Spanje. Dat melden de Spaanse sportkranten Marca en AS donderdagavond. Hij trekt zijn conclusies na de vroege uitschakeling op het EK in Frankrijk.

Spanje werd in de achtste finale uitgeschakeld door Italië (2-0), wat een nieuw debacle betekende na het dramatisch verlopen WK van 2014. In Brazilië was de groepsfase het eindstation. Del Bosque rekent dat zichzelf aan en heeft zijn contract ingeleverd bij de Spaanse voetbalbond.

De 65-jarige bondscoach zou bondsvoorzitter Angel Maria Villar Llona dinsdag, een dag na de nederlaag tegen Italië, al op de hoogte hebben gebracht van zijn vertrek. "Ik ga snel met de president rond de tafel om over de toekomst te praten", liet hij na de wedstrijd optekenen.

Del Bosque leidde Spanje in de grootste succesperiode in de voetbalgeschiedenis van het land. De Spanjaarden wonnen het WK in 2010 ten koste van Nederland en waren twee jaar later ook de sterkste op het EK. In clubverband had hij eerder Real Madrid en Besiktas onder zijn hoede.