Chelsea stuurt drietal weg: aanvallers en doelman vertrekken uit Londen

Chelsea stuurt drietal weg: aanvallers en doelman vertrekken uit Londen

01-07-2016 09:53
18

Voor Radamel Falcao en Alexandre Pato is er een einde gekomen aan een teleurstellend verblijf bij Chelsea. De huurcontracten van de aanvallers zijn afgelopen, waardoor ze terugkeren naar respectievelijk AS Monaco en Corinthians.

Falcao kreeg afgelopen zomer van Chelsea de kans om zich alsnog te bewijzen in de Premier League, nadat een huurperiode bij Manchester United was uitgelopen op een teleurstelling. Mede door blessures kon de dertigjarige Colombiaan ook op Stamford Bridge geen impact maken. Hij kwam niet verder dan tien competitieoptredens, waarin hij één keer scoorde.

Pato werd in januari binnengehaald door Chelsea. Hoewel hij scoorde bij zijn debuut tegen Aston Villa, werd ook de 26-jarige Braziliaan geen succes. De teller van de oud-speler van AC Milan bleef steken op slechts twee competitieduels. Toch gaf hij onlangs in Engelse media aan open te staan voor een langer verblijf bij Chelsea, waar Antonio Conte de nieuwe trainer is. Ook de Eredivisie noemde Pato als mogelijke bestemming.

In het kielzog van de spitsen is ook doelman Marco Amelia vertrokken. De Spanjaard werd afgelopen zomer vastgelegd vanwege de zware knieblessure van Thibaut Courtois. Hij kwam evenwel geen één keer in actie voor de Londenaren.