Update: EK-Belg rondt miljoenentransfer van Genk naar Watford af

Update: EK-Belg rondt miljoenentransfer van Genk naar Watford af

01-07-2016 12:28
3

Het leger aan Belgen in de Premier League wordt op korte termijn nog wat groter. In navolging van Michy Batshuayi, wiens overgang naar Chelsea waarschijnlijk vrijdag wordt afgerond, vertrekt ook Christian Kabasele naar Engeland.

Het Waalse RTBF meldt dat Watford zijn nieuwe club wordt. De nummer dertien van het afgelopen Premier League-seizoen heeft een akkoord bereikt met Racing Genk, de club van Kabasele. Met de deal is zo'n tien miljoen euro gemoeid. Hij tekent voor vijf seizoenen.

De 25-jarige Kabasele is op dit moment nog in Frankrijk voor het EK met België. Vrijdagavond spelen de Rode Duivels tegen Wales en er is een kleine kans dat de centrale verdediger speelminuten krijgt, door de grote personele problemen in de achterhoede.

Genk doet goede zaken met de miljoenendeal rond Kabasele. In 2014 werd de verdediger nog transfervrij overgenomen van KAS Eupen. Bij Watford komt hij twee Nederlanders tegen: Nordin Amrabat en Steven Berghuis. In de Belgische selectie staat naast Batshuayi overigens nóg een speler voor een transfer. Thomas Meunier is op weg naar Paris Saint-Germain.

Update 12.28: Watford heeft vrijdag de komst van Christian Kabasele afgerond. De Belgische EK-ganger komt over van Racing Genk, dat zo'n tien miljoen euro voor hem vangt. Kabasele tekent voor vijf jaar in Londen.