ADO Den Haag haalt 'type Pirlo' in huis: Echte ouderwetse spelverdeler

ADO Den Haag haalt 'type Pirlo' in huis: "Echte ouderwetse spelverdeler"

01-07-2016 10:35
4

ADO Den Haag rondde deze week verrassend de komst van Aschraf El Mahdioui af. De twintigjarige middenvelder, die transfervrij overkomt van Ajax, heeft de nodige kwaliteiten in huis.

Dat stelt Wim Jonk, voormalig hoofd opleidingen van Ajax. Hij plukte El Mahdioui in 2013 weg bij Zeeburgia en de jongeling werd in het seizoen erop meteen uitgeroepen tot grootste talent van De Toekomst. "Een jongen die altijd vooruit denkt, tweebenig is en risico in zijn spel legt", zegt Jonk tegen het Algemeen Dagblad.

"Aschraf is een echte ouderwetse spelverdeler, type Pirlo. Met snelle ogen, een goede pass die hij ook op tijd kan geven", vervolgt de vertrokken Ajax-opleider. "Daardoor kan hij anderen één op één voor de keeper zetten."

Jonk kreeg de laatste dagen meerdere belletjes uit Den Haag, onder meer van Zeljko Petrovic. De nieuwe ADO-trainer wilde meer weten over El Mahdioui. Jonk: "Achraf moet spelen, minuten maken, ritme opdoen. Natuurlijk zijn er ook verbeterpuntjes, die heeft iedere jongen van die leeftijd. Bij hem liggen die in de keuzes die hij maakt en in het verdedigende werk moet hij slimmer worden."