'Hij praatte toen al zijn mond voorbij over Kuipers bij Henry Schut'

'Hij praatte toen al zijn mond voorbij over Kuipers bij Henry Schut'

01-07-2016 11:04
4

Björn Kuipers leidt zondag de kwartfinale op het EK tussen Frankrijk en IJsland. Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende vindt de aanstelling geen verrassing.

Iedereen had het kunnen weten, beweert Van der Ende. "De bondsvoorzitter (Michael van Praag, red.) sprak twee dagen geleden zijn mond voorbij. Bij Henry Schut (NOS, red.) zei hij dat Kuipers nog een kwartfinale zou krijgen. Niemand wist het, dus de verrassing is weg. Het was een aardige scoop, maar niet van de media", zegt hij tegen RTL Nieuws.

"Ik denk dat Jonas Eriksson en Mark Clattenburg nog een wedstrijd krijgen en dat voor Nicola Rizzoli, die ik het beste vind presteren, en Felix Brych alles afhangt van Duitsland - Italië. En ik denk niet dat ze die vier in het toernooi houden om de Eiffeltoren te bezoeken. Ik denk dat Kuipers alleen nog een beurt als vierde official zal krijgen."

Kuipers floot al twee keer op dit EK. Zijn laatste optreden, bij Spanje – Kroatië leverde een storm aan kritiek op. "Hij is internationaal door de mangel gehaald", zegt Van der Ende. "In de Nederlandse media wordt de blik vertroebeld door chauvinisme. Als je in Marca een twee krijgt, in L'Equipe een 4 en in La Gazzetta dello Sport een 4,5 en in Nederland blijven we strooien met 7,5 dan is het beeld vertroebeld."