'Twente, Munsterman en Van der Laan verliezen bij verkoop Twente-aanvoerder'

'Twente, Munsterman en Van der Laan verliezen bij verkoop Twente-aanvoerder'

01-07-2016 12:42
19

Het aanstaande vertrek van Felipe Gutierrez naar Real Betis levert niet op wat men ervan had verwacht bij FC Twente. De financiële problemen in Enschede worden niet verlicht door de transfer.

Twente wordt allerminst rijk door de verkoop van Gutierrez, voor wie Betis zo'n twee miljoen euro betaalt. Dat bedrag gaat echter naar zijn oude club Universidad Catolica én de financiers die ervoor zorgden dat de Chileense aanvoerder in 2013 in Enschede belandde. Dat schrijft De Telegraaf.

In totaal waren volgens de krant zeven financiers betrokken bij de deal rond Gutierrez, die in 2012 voor drie miljoen euro naar Twente kwam. Onder hen voormalig voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan. Zij maken dik verlies, omdat Gutierrez niet met winst wordt doorverkocht.

Verwacht wordt dat Gutierrez in de komende 48 uur zijn transfer naar Spanje afrondt. Bij Real Betis wordt hij ploeggenoot van Rafael van der Vaart, al is de Nederlander op zoek naar een nieuwe club. Gutierrez (25) tekent voor vijf jaar in Sevilla.