'Drie aanbiedingen vanuit de Engelse top, maar ik kan bij Ajax nog veel leren'

'Drie aanbiedingen vanuit de Engelse top, maar ik kan bij Ajax nog veel leren'

01-07-2016 12:58
21

Ajax raakte deze week na Donyell Malen (Arsenal), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United) en Javairo Dilrosun (Manchester City) met Juan Familia Castillio opnieuw een toptalent kwijt aan een Engelse club. Niet elk talent staat echter open voor zo'n stap.

De overstap van Familia Castillio levert discussie op in de kleedkamers op De Toekomst. "Iedereen heeft zijn eigen mening", vertelt Ajax-talent Navajo Bakboord aan ELF Voetbal Magazine. "De één vindt het goed om snel die stap te maken, de ander niet. Het is een feit dat grote clubs ons vrij jong benaderen. Dan is het verleidelijk om de sprong te wagen, zeker gezien het geld en de grote namen van die clubs."

Ook Bakboord is benaderd. "Klopt. Er waren drie aanbiedingen vanuit de Engelse top. Maar ik ben nog jong. Kan bij Ajax nog veel leren. Ik heb er bewust voor gekozen om in Nederland te blijven, ook gesteund door mijn familie. Maar het was mijn eigen keuze. Ik zeg wat ik denk. En ik vind het verstandiger om zo lang mogelijk in Nederland te blijven. Hier zoveel mogelijk te leren. Ik wil eens het Nederlandse voetbal onder de knie krijgen. Dat kun je later ook gebruiken in Engeland.

Bakboord, die in de A-jeugd speelt en tot medio 2018 vastligt in Amsterdam, merkt ondertussen een beleidsverschil op bij Ajax. "Er werd inderdaad besloten om sommige jongens eerder dan de afgelopen jaren gebruikelijk was een contract te geven. Daar was ik er één van. Misschien was de club een beetje bang geworden om meer talenten vroeg kwijt te raken."