'PSV zoekt het dichterbij huis nu komst van Lombaerts onwaarschijnlijk is'

'PSV zoekt het dichterbij huis nu komst van Lombaerts onwaarschijnlijk is'

01-07-2016 14:53
48

PSV gaat er deze zomer niet alles aan doen om een vervanger te halen voor de naar VfL Wolfsburg vertrokken Jeffrey Bruma. Als de komst van Nicolas Lombaerts onmogelijk blijkt, wil technisch manager Marcel Brands het proberen met Nicolas Isimat-Mirin.

Dat meldt Voetbal International. De 24-jarige mandekker kwam afgelopen seizoen niet veel aan spelen toe bij PSV. Hector Moreno en Bruma kregen de voorkeur boven Isimat-Mirin. Toch wordt hij gezien als 'een logische vervanger van Bruma', zo schrijft het eerder genoemde medium. Mocht Lombaerts, wiens komst naar Eindhoven volgens Brands een 'mission impossible' is, niet naar PSV komen, dan heeft de verdediger uit eigen gelederen de voorkeur boven een versterking van buitenaf.

Door blessures en schorsingen kwam Isimat-Mirin afgelopen seizoen tot zeventien wedstrijden in eredivisieverband. Hij kwam vijf keer in actie tijdens een Champions League-wedstrijd van PSV en twee keer tijdens een bekerwedstrijd. Isimat-Mirin werd tijdens het seizoen 2014-2015 door PSV gehuurd van AS Monaco. Dat bleek een goede zet: in de zomer van 2015 werd de in Meudon geboren voetballer definitief overgenomen. Hij tekende een contract tot 2019 bij PSV.