Vakantie in Mallorca zet streep door Groningen-weerzien: Veel veranderd

Vakantie in Mallorca zet streep door Groningen-weerzien: "Veel veranderd"

01-07-2016 15:17
5

Fredrik Stenman moet maandag het weerzien met FC Groningen missen. De verdediger van Djurgardens IF zou met zijn club in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd spelen tegen zijn oude werkgever, maar is met zijn familie op vakantie in Mallorca.

"Het is jammer, maar het is niet anders", zegt Stenman, die tussen 2007 en 2011 voor Groningen speelde, op de website van zijn werkgever. "Er is veel veranderd sindsdien, dus ik denk niet dat er nog veel spelers zijn die ik ken. Ik heb jarenlang met Rasmus Lindgren gespeeld, maar hij is inmiddels ook vertrokken."

Wedden

Meer odds

Dat er veel spelers gekomen en gegaan zijn sinds zijn vertrek hoort volgens Stenman, die in 2011 naar Club Brugge ging, bij de club. "Groningen is een club die zich richt op goedkope spelers, om ze vervolgens voor meer geld te verkopen. Dat is waar ze staan in de voedselketen en dat hebben ze enorm goed gedaan de afgelopen jaren."

Stenman heeft heel goede herinneringen aan zijn tijd in Groningen. "Ik herinner me dat ik daar aankwam om mijn contract te tekenen en dat de teamleider zei: 'Wat we beloven, komen we na'. Er zijn veel clubs die dat zeggen, maar FC Groningen deed het ook. Het is een heel mooie club en ik volg het Nederlandse voetbal nog altijd op de voet."