Aanstelling Olde Riekerink overschaduwd: Kon vanuit huis de ziekenauto's horen

Aanstelling Olde Riekerink overschaduwd: "Kon vanuit huis de ziekenauto's horen"

01-07-2016 15:43

Galatasaray stond deze week niet al te uitgebreid stil bij de definitieve aanstelling van Jan Olde Riekerink als hoofdtrainer door de aanslag van dinsdagavond op de luchthaven van Istanbul. De coach, die voor één seizoen tekende, is aangedaan door gebeurtenissen.

"Er is vanochtend bij het samenkomen veel over gesproken", zegt Olde Riekerink tegen Voetbal International. "Aan alles merk en voel je dat het een enorme impact heeft. Op de stad, op heel Turkije. Zelf woon ik op vijf minuten van de luchthaven."

"Een dag voor de aanslag was ik er zelf om iemand op te halen, dinsdagavond kon ik vanuit huis de ziekenauto's horen. Ik merk dat ik het moeilijk vind om de juiste woorden te vinden. Op de lokale bevolking zal het een nog grotere impact hebben. Maar je voelt dat het nu allemaal wel heel dichtbij komt."

Ondertussen gaat het werk voor Olde Riekerink, de voormalige hoofd opleidingen die vorig seizoen als interim-trainer de beker won met Galatasaray, gewoon verder. "Met mijn staf heb ik een lijst en schaduwlijst van spelers. Alleen in dit stadium weet nog niemand welke spelers zullen blijven, welke voor ons interessante jongens haalbaar zijn", aldus de coach, die Ryan Donk al op het trainingsveld heeft zien terugkeren. Wesley Sneijder sluit op 7 juli aan.