Zlatan zet langverwachte handtekening bij United:  'Een spannende uitdaging'

Zlatan zet langverwachte handtekening bij United: 'Een spannende uitdaging'

01-07-2016 19:21
11

Zlatan Ibrahimovic zette vrijdagavond zijn handtekening onder een contract bij Manchester United en is daar maar wat blij mee. De Zweedse topvoetballer speelde nog nooit in de Premier League en laat in zijn eerste interview als United-speler weten enorm uit te kijken naar de competitie.

"Ik ben erg enthousiast dat ik heb getekend bij Manchester en ik kan niet wachten om samen te werken met José Mourinho", begint de centrumspits, die Paris Saint-Germain deze zomer verliet, op de website van de club. "Mourinho is een fantastische trainer en ik ben klaar voor deze nieuwe, spannende uitdaging."

"Ik heb erg genoten van mijn carrière tot dusver: ik heb er geweldige herinneringen aan overgehouden. Ik hoop dat ik nu nog meer herinneringen kan maken in Engeland", aldus Ibrahimovic, waarna Mourinho ter sprake komt. "Zlatan heeft geen introductie nodig. De statistieken spreken voor zich. Hij is een van de beste aanvallers van de wereld en hij geeft altijd honderd procent."

Een enthousiaste Mourinho vervolgt: "Hij heeft de belangrijkste titels in het voetbal gewonnen en ik weet zeker dat hij er alles aan doet om ook met dit team prijzen te pakken. Hij gaat de fans absoluut vermaken met zijn talent. Daarnaast zal hij de jongere spelers gaan helpen in hun ontwikkeling", besluit Mourinho, die met 'jongere spelers' waarschijnlijk doelt op onder meer Nederlander Memphis Depay, Anthony Martial en Marcus Rashford.