Southampton maakt goede keuze: 'Aardige man die uitstekend werk verrichtte'

Southampton maakt goede keuze: 'Aardige man die uitstekend werk verrichtte'

01-07-2016 20:14
1

De Premier League heeft er met Claude Puel weer een goede manager bij. Dat zegt althans Luigi Bruins, die de nieuwe Southampton-manager goed kent van hun gezamenlijke tijd bij Olympique Nice.

Bruins, die momenteel voor Excelsior, had Puel tussen 2013 en 2014 als coach bij Nice. De Fransman werd deze week aangesteld als opvolger van Ronald Koeman bij Southampton. "De teams in de Franse competitie bestaan uit bijna alleen maar grote, fysiek sterke voetballers", aldus Bruins tegenover Voetbal International.

"Bij Olympique Nice stonden destijds maar twee jongens boven de 1 meter 90 in het basisteam. Om maar aan te geven dat Puel ook voetballend, met verzorgd spel, tot goede resultaten wist te komen. Mijn eerste halfjaar bij de club deden we tot de laatste speeldag mee om plaatsing voor de Champions League."

Bruins is dan ook lovend over Puel. "Je hebt coaches die vooral observeren, het veldwerk aan hun staf overlaten. Maar Puel was, zeker gezien zijn leeftijd, enorm gedreven. Hij eiste ook van ons dat we de tegenstander constant bleven opjagen. Zodra we een speler klem konden zetten, moesten we er vol opvliegen. Ik bewaar prettige herinneringen aan hem, een heel aardige man die als coach uitstekend werk verrichtte."