Buffon tegen Neuer: 'Beledigend om hem met een 38-jarige te vergelijken'

Buffon tegen Neuer: 'Beledigend om hem met een 38-jarige te vergelijken'

01-07-2016 22:05
6

Duitsland - Italië als kwartfinale van het EK in Frankrijk is niet alleen een kraker, maar ook een ontmoeting tussen misschien wel de twee beste keepers van de wereld: Manuel Neuer en Gianluigi Buffon. Laatstgenoemde wil echter niet vergeleken worden met de Duitser. 

"Ik zei dat Neuer beter is dan ik", begint Buffon op de persconferentie voorafgaand aan het duel. "Dat is niet iets dat mijn eigen carrière beschadigt, maar ik denk dat ik heel goed weet hoe goed ik was, hoe goed ik ben en hoe goed ik zal zijn. Het is beledigend voor Neuer om hem te vergelijken met een 38-jarige doelman, hij bewijst gewoon dat hij in elk opzicht een uitstekende doelman is."

Italië bereikte de kwartfinale door regerend Europees kampioen Spanje met 2-0 te verslaan. "Tot nu toe zijn we goed, maar we willen nog overtuigender zijn. We moeten nog meer verbeteren om vooruit te gaan, om te blijven dromen. We weten dat het zwaar zal worden, dus spanning, zweet en fysieke en emotionele stress zal een punt van ergernis vormen. Dat weten we en dus kunnen we ons goed voorbereiden op de wedstrijd."