EK-ganger bedankt Koeman en Verbeek: 'Hij zorgde dat we kerels werden

EK-ganger bedankt Koeman en Verbeek: 'Hij zorgde dat we kerels werden"

02-07-2016 07:30
4

Kolbeinn Sightorsson verwacht met IJsland ook kans te maken tegen gastland Frankrijk. De spits viert het feestje dat zijn ploeg momenteel in de kwartfinale staat van het EK goed, maar denkt niet dat het hier op hoeft te houden voor de IJslanders.

IJsland bereikte de kwartfinale door in de achtste finale met 2-1 te winnen van Engeland. Het ging daarna helemaal los. "Wat wij hier uitvreten in Frankrijk is voor het hele land ongelooflijk", vertelt Sigthorsson aan De Telegraaf. "Tegelijkertijd geven al die blije mensen ons zoveel kracht. Iedereen in onze selectie speelt met zijn hart voor zijn land en de bevolking ziet dat. Daarom gaan we nu naar Parijs om de Fransen te verslaan."

Johann Berg Gudmundsson, voormalig AZ'er, denkt dat hij niet zou staan waar hij nu staat als hij het belangrijkste deel van zijn carrière niet in Nederland had doorgebracht. "Ik vind de jeugdopleiding bij de beste clubs, zoals AZ, Ajax en Feyenoord, nog steeds geweldig. Ik ben AZ dankbaar dat het mij de kans heeft gegeven om de speler te worden die ik ben", aldus Gudmundsson.

De IJslander roemt met name twee personen. "Ronald Koeman en Gertjan Verbeek. Zij hebben de allergrootste invloed op mijn carrière gehad. Koeman liet me als jeugdspeler al meetrainen bij het eerste en heeft me veel geholpen. Hij vertelde me altijd precies de goede dingen. Verbeek gaf me de kans in het eerste elftal, bij hem moest ik keihard trainen, maar hij zorgde er wel voor dat we kerels werden."