België ontwaakt met kater: 'Om ons dood te schamen, en nu een echte bondscoach'

België ontwaakt met kater: 'Om ons dood te schamen, en nu een echte bondscoach'

02-07-2016 07:35
6

België ontwaakt na een slapeloze nacht. De Belgische voetbalfans zijn een illusie armer, want hoewel de weg naar de finale open lag, werden de Rode Duivels in de kwartfinale uitgeschakeld door Wales. De Belgische krantenkoppen liegen er zaterdagochtend niet om.

Alle Vlaamse dagbladen zijn gedesullioneerd. Het Belang van Limburg houdt het nog vrij beschaafd. 'Einde', koppen de Limburgse redacteurs. Maar Het Laatste Nieuws gaat enkele stapjes verder. 'En nu een echte bondscoach', klinkt het daar. Zij eisen dus een ontslag van Marc Wilmots, die volgens velen de verantwoordelijkheid van zich afschuift. Ook Het Nieuwsblad is keihard. 'Om ons dood te schamen', aldus het dagblad. 

Bij de Waalse kranten is wat meer voorzichtigheid te merken. L'Avenir noemt de uitschakeling 'Een enorme desillusie'. Ook La Dernière Heure titelt 'Wat een desillusie'. La Capitale wist dat de Rode Duivels een grote kans op de finale heeft laten liggen. 'Droom stukgeslagen', aldus het Waalse dagblad. Opvallend: niemand vraagt op de voorpagina het ontslag van Wilmots.