'PSV legt miljoenen opzij voor tegenvaller, maar hoeft buidel niet te trekken'

'PSV legt miljoenen opzij voor tegenvaller, maar hoeft buidel niet te trekken'

02-07-2016 07:52
56

De uitspraak van de Europese Commissie inzake staatssteun voor vijf Nederlandse voetbalclubs pakt voor hen positief uit. Onder meer PSV sloot in het verleden deals met gemeenten en ligt sindsdien onder een vergrootglas van de commissie. De clubs hebben volgens The Financial Times echter niets te vrezen.

PSV verkocht wegens financiele problemen in 2011 de grond van het Philips Stadion aan de gemeente Eindhoven voor ruim 48 miljoen euro, maar dit wordt niet gezien als illegale staatssteun. Dat betekent dat de Europese Commissie het onderzoek tegen onder andere de Eindhovenaren heeft gesloten. Er is volgens The Financial Times geen bewijs voor illegale staatssteun aangetroffen. PSV had al wel miljoenen gereserveerd voor een eventuele tegenvaller, meldt het Eindhovens Dagblad.

Ook clubs als Willem ll, FC Den Bosch, MVV en NEC komen er goed vanaf. Een uitspraak in de zaak zou in juli bekend worden. Voor de Spaanse clubs pakt het onderzoek een stuk minder uit. Onder meer Real Madrid en Barcelona moeten van de Commissie vele miljoenen aan staatssteun terugbetalen.