Vermaelen kijkt lijdzaam toe: Kan zeggen dat we dat wel besproken hadden

Vermaelen kijkt lijdzaam toe: "Kan zeggen dat we dat wel besproken hadden"

02-07-2016 08:28
1

België speelde vrijdag met een gehavende defensie tegen Wales. Jan Vertonghen was afwezig door een blessure en Thomas Vermaelen moest geschorst toekijken vanaf de tribune. Laatstgenoemde moest lijdzaam toezien hoe de Rode Duivels in de kwartfinale werden uitgeschakeld door Wales.

Vermaelen zag dat zijn ploegmaten goed begonnen. Het doelpunt van Radja Nainggolan was het gevolg van de overmacht van de Belgen tijdens het eerste kwartier. "We namen een uitstekende start, maar daarna konden we het tempo niet vasthouden", klinkt het in Het Laatste Nieuws. Een schuldige aanwijzen voor het enorme verval van de Belgen wil Vermaelen niet doen.

"Het heeft niet veel zin om nu te praten, want we moeten een aantal zaken intern bespreken. Er is natuurlijk wel wat verkeerd gegaan. Wat die stilstaande fases betreft, kan ik zeggen dat we dat op voorhand wel hadden besproken", sluit Vermaelen af, die verder een goed toernooi speelde. Aan stoppen denkt hij nog niet. "Ikzelf ga zeker door met de nationale ploeg."