Balotelli komt opvallend uit de hoek: 'Conte kiest terecht voor anderen'

Balotelli komt opvallend uit de hoek: 'Conte kiest terecht voor anderen'

02-07-2016 11:20
5

Mario Balotelli vindt het terecht dat hij niet aanwezig is op het EK in Frankrijk. Het enfant terrible van het Italiaanse voetbal steekt de hand in eigen boezem.

De 25-jarige aanvaller werd het afgelopen seizoen door zijn werkgever Liverpool verhuurd aan AC Milan. Zijn verblijf in Italië was allesbehalve succesvol aangezien hij slechts één doelpunt produceerde in twintig wedstrijden.

Antonio Conte, de bondscoach van Italië, besloot daarom om Balotelli niet op te nemen in zijn EK-selectie. "Ik haal al twee jaar mijn niveau niet", geeft de aanvaller aan in gesprek met Corriere della Sera. "Dat heeft te maken met fysieke problemen en nog wat andere problemen. Ik ben mezelf niet geweest. Conte heeft groot gelijk dat hij voor andere spelers gekozen heeft."

Balotelli is van mening dat hij ooit weer terug zal keren in de Italiaanse ploeg. "Natuurlijk doet het pijn om niet in Frankrijk te zijn, maar het is zoals het is. Op straat word ik vaak aangesproken door mensen die dan zeggen dat ik erbij had moeten zijn. Ik zeg dan altijd dat de echte Balotelli door elke bondscoach opgeroepen wordt, maar de Balotelli van vandaag niet."