'Manchester City moet 60 miljoen ophoesten voor international van Koeman'

'Manchester City moet 60 miljoen ophoesten voor international van Koeman'

02-07-2016 23:15
12

Manchester City zal minimaal zestig miljoen euro moeten betalen als het John Stones los wil weken bij Everton. De BBC meldt dat zaterdag. Pep Guardiola wil de international dolgraag toevoegen aan zijn selectie. 

De nummer vier van de Premier League legde met Ilkay Gundogan (Borussia Dortmund) en Nolito (Celta de Vigo) al twee aanwinsten vast voor komend seizoen. Guardiola wil méér versterkingen. Met name de achterhoede heeft volgens de van Bayern München overgekomen trainer een kwaliteitsimpuls nodig. Aymeric Laporte (Athletic Bilbao) lijkt onhaalbaar en dus heeft City de aandacht nu verlegd naar de 22-jarige Stones. 

De Engelsman is afgelopen jaar uitgegroeid tot één van de beste verdedigers van de Premier League. Hij behoorde bovendien tot de EK-selectie van The Three Lions. Nu is het de vraag of het Everton van manager Ronald Koeman de hakken in het zand gaat zetten en weigert mee te werken aan een transfer van de stopper, die in Liverpool nog een contract heeft tot de zomer van 2019. Stones is de afgelopen maanden ook gelinkt aan onder meer Chelsea en FC Barcelona.