Update: 'Daarmee maakt 'Gala' duidelijk dat Wesley moet vertrekken'

Update: 'Daarmee maakt 'Gala' duidelijk dat Wesley moet vertrekken'

05-07-2016 22:54
31

Wesley Sneijder wordt door Galatasaray weggetreiterd. Dat is de overtuiging van zaakwaarnemer Guido Albers. Sneijder kreeg een boete van ruim twee miljoen euro voor het 'onjuist vertegenwoordigen van de club'.

"Galatasaray treitert Wesley weg", meent Albers in De Telegraaf. "Enkel en alleen om de transfersom van 7,5 miljoen euro te kunnen innen." Sneijder kreeg een boete voor iedere gele kaart die hij vorig seizoen pakte in de Turkse competitie. De middenvelder kreeg er zeven en moet daar 300.000 euro per kaart voor betalen.

"Natuurlijk accepteert Wesley die straf niet, maar het is jammer dat zo’n grote club zich hiertoe verlaagt. Onze advocaat Cor Hellingman is inmiddels in contact met de Turkse voetbalbond en de FIFPRO (internationale vereniging voor contractspelers, red.) getreden", aldus Albers over de middenvelder die nu in Spanje traint en zich op 8 juli in Istanbul meldt.

"Sneijder zal zich nooit laten wegpesten. Zeker niet als het doel is om het vertrek goed te laten landen bij de fans, die Wesley nog steeds op handen dragen. Als hij een transfer maakt, is dat omdat hij dat zelf wil. Maar in principe wil hij mede voor de supporters zijn contract gewoon uitdienen." Sneijder heeft nog een verbintenis tot medio 2018.

Update 22:54: Tegenover Voetbal International gaat Albers verder in op de perikelen rondom Sneijder. 'Daarmee (met de boete, red.) maakt de club gewoon duidelijk dat Wesley moet vertrekken. Als een club zich op deze manier opstelt, dan is een transfer doorgaans de uitkomst." Volgens VI is er belangstelling uit de Italiaanse Serie A, de Engelse Premier League en de Chinese Super League.